Hoppa till innehåll

WILDA4YOU

Wilda4You med en Minna4You/Chilli ur första kullen F. 2014

Wilda4You föddes hos oss den 25 juli 2012 och var en av valparna ur Angels andra kull. Pappa är Ville från Skepplanda och Wildas amerikanska look härstammar från av pappa Ville är 62,5 % amerikansk cockerspaniel och 37,5 % dvärgpudel. Wilda är därför en Mix cockerpoo med blandningen 31,25 % dvärgpudel, 37,5 % engelsk cockerspaniel och 31,25% amerikansk cockerspaniel. Hon var en av dom minsta valparna i kullen som bestod av fyra livliga tikar och en myspys till hanne som fick heta Valdemar. Han blev en norsk gutt och fick behålla sitt norskklingande namn till vår stora glädje.

Wilda är en liten bestämd dam och har synpunkter på det mesta, låter inte vem som helst komma fram och klappa henne – en liten prinsessa och du måste förtjäna hennes godkännande innan hon blir ”din” men väl där har hon hav av kärlek att ösa över dig!! Hon älskar att ligga tätt intill och kan verkligen kramas som en bebis. Hon är den smartaste av våra hundar och ger sig inte förrän hon klurat ut ett problem exempelvis hur man letar rätt på godis.

En lättlärd hund på hennes villkor men yngsta dotterns idé att gå agilitykurs passade inte ”prinsessan” alls – man fick ju inte välja vilka hinder man ville gå på! Hon skulle nog däremot passa utmärkt som terapihund med sin otroliga känsla för empati för den som har en dålig dag eller är lite nere. Det visar hon också i hur hon tar hand om sina valpar -den bästa valpmamman ever! Hon fullkomligt älskar sina små och vaktar dom med stor övertygelse – mamma Angel och lillasyster Twinnie göre sig icke besvär dom första veckorna i valprummet! När valparna blir större är hon även aktiv som få och leker massor med sina ”ulltussar”. Dessutom hjälpen hon gärna till när mamma Angel och lillasyster Twinnie fått valpar. Hon överträffade sig själv när Angel fick sin sista kull sommaren 2015 och parningen på Wilda inte lyckats – plötsligt hittade vi Wilda inne hos valparna som försökte dia henne! Vi hoppas vi får ha henne hos oss många år till – vår minsta hund med ett jättestort hjärta <3