OM VÅR KENNEL

Cockerpoo4you är en liten familjeuppfödning av blandrashundar av mixen engelsk och/eller amerikansk cockerspaniel och dvärgpudel. Vi har vår uppfödning i hemmiljö och valparna får tidigt lära sig umgås med andra hundar, vår innekatt, barn och övriga besökare. På gården har vi även ett par stallkatter, hästar och en flock nötboskap; Highland Cattle. Förutom ”urtiken” Angel finns tre yngre cockerpootikar; Angels döttrar Wilda4You och Twinnie4You som sedan Angel gått i pension 2016 står för reproduktionen av härliga små lurvtussar. Dessutom Bounty4You som föddes 7 januari 2018 och om hon blir godkänd på ögontest och patella förhoppningsvis också ska få lite valpar framöver.

Wilda4You som föddes i Angels kull 2012 fick sin första egna kull sommaren 2014 och hon har sedan fått tre kullar till.

Dessutom behöll vi en svart tik i Angels kull 2014; Twinnie4You och sedan hon hälsoundersökts och fått U.A. på höfter och ögon fick hon sommaren 2016 sin första kull med sex ljuvliga små valpar; tre svarta och tre beige. Den 7 januari 2018 fick hon sin andra kull och denna gången sju valpar i blandade färger, tre svarta, tre röda och en ljusbeige.

Den lilla ljusbeige valpen charmade husse Jonny redan första veckan och därför fick hon stanna och fick namnet Bounty4You eftersom alla valparna döptes efter chokladtema. Hon ska hälsoundersökas precis som alla våra tikar när hon är 18 månader och då vet vi om hon ska få bli avelstik eller förbli en kramgo liten nallebjörn med huvuduppgift att fortsätta charma världen.

Valparna har sitt eget valprum där dom tillbringar sina första tre veckor och får sedan flytta ut i huset dagtid när dom börjar se och höra, för att dom ska bli vana vid alla förekommande ljud och rörelser i huset.

Det gör dom trygga och harmoniska, samtidigt som dom blir nyfikna på världen.

Vi bor på landet med stora fält och långa promenadstråk alldeles utanför huset och så fort valparna är stora nog och vädret tillåter får dom vara i en inhägnad på vår stora gräsmatta. Naturligtvis hårt bevakade av mamma och de tikar som inte för tillfället har valpar.

Det är många som frågar efter att komma och träffa våra hundar och valpar och därför brukar jag årligen bjuda in till en Kennelträff under våren. Se mer information om våra träffar under fliken ”Kennelträffar”.    Jag lägger också ut inbjudan i god tid under ”Nyheter” och ni är så välkomna att delta om ni är nyfikna på våra hundar och hundtypen Cockerpoo.   När vi har valpar vill jag undvika för mycket besök av andra än de familjer som ska köpa valp ur den aktuella kullen, för att inte oroa tiken och valparna för mycket.