Hoppa till innehåll

TWINNIE4YOU

Twinnie4You är vår för närvarande yngsta tik men störst till storlek. Hon föddes i Angels kull 2014 tillsammans med sex andra kolsvarta kullsyskon. Twinnie valde vi ut för att hon var den största tiken i kullen och var tecknad som den äldsta blandrastiken vi hade då i familjen Teddie. Hon var inte en cockerpoo men en underbar individ som fungerade som plastmamma till våra första kullar i kenneln. Twinnie är som vuxen ca 40 cm hög och 11-12 kg tung.

Twinnies pappa heter Morris och kommer från Ekerö nära Drottningholm. Han är en tjusig grabb med silverstänk i sin silkeslena päls. Morris är en mix cockerpoo med blandningen 72,5 % dvärgpudel, 25 % amerikansk cockerspaniel och 2,5 % Cavallier King Charles så  Twinnie blir då också en Mix Cockerpoo med blandningen 48,75 % dvärgpudel, 37,5 % engelsk cockerspaniel, 12,5 % amerikansk cockerspaniel och 1,25% Cavallier.

Twinnie har tagit rollen som vakthund i flocken, är den som går först och längst ut på vår uppfartsväg när någon passerar förbi och har det grövsta skallet. Hon är otroligt lättlärd och hennes iver och vilja att lära har inga gränser. Mest är det konster och bus hon vill lära sig men är även otroligt lyhörd för när det är dax att skärpa till sig. Hon är klart mest morgontrött och när väckarklockan ringer lägger hon sig helt enkelt rakt över huvudet på den som försöker gå upp! Detta är en hund som man bara vill ha med sig överallt och hon säger aldrig nej till en utflykt, en tur med bilen eller fyrhjulingen på gården. Enda problemet är att hon ibland glömmer att hon är i största laget för att bli buren – det är ju så kul att agera ryggsäck!