Hoppa till innehåll

Angel Valpkullar

Varför just namnet Angel? Jo, för hon är en ängel. <3

Den 30 april på Valborgsmässafton födde Angel sju underbara små blivande ulltussar. Fyra tikar och tre hannar i varierande storlek och med lite vita tecken på dom flesta. Årets färg blev beige/cognac.          En av valparna var otroligt liten men kämpade på från första stund och med lite support av matte lyckades hon mot alla odds överleva och växa till sig.

2015-05-20 skrev vi följande på hemsidans nyhetsflik;

”-Imorgon fyller valparna tre veckor och nu har dom öppnat ögonen allihop. Nästa milstolpe är avmaskning och att börja äta lite fast föda. Den lilla Tingeling som stödmatas fortfarande har ökat från 140 gr som minst till 455 gr dagens notering! Det vägde den största valpen Buster efter EN vecka!”

Utan tema fick valparna heta Tingeling4You/Elsa, Molly4You/Mollie, Pommac4You/Milford, Joppe4You, Kajsa4You, Mimmi4You/Molly och Buster4You/Frasse.

Åtta veckor gamla var alla valparna redo att flytta till sina familjer; någon tik bara några få kilometer bort, en hanne till Harplinge utanför Halmstad, krulliga Kajsa till Sorunda, en hanne till storebror Leon4You i Vingåker och naturligtvis ett par knottar till Stockholm.

Den 6 juni 2014 födde vår underbara Angel sju små svarta valpar, några med vita tecken, vitt på bröstet och vita tassar. Pappa till valparna är Morris från Drottningholm i Stockholm. Vi kan bara konstatera att pappa Morris mörka gener är dominanta:) Men jättekul att få mörka valpar för första gången.

En av valparna i kullen behöll vi och det var Twinnie4You. Hennes syskon fick heta Tilly4You/Müsli, Herman4You, Leon4You/Leo, Chess4You/Eszti, Tintin4You/Svea och Jack4You/Wembi.

Alla valparna har fått jättebra familjer och det är roligt att så många hamnat hos familjer med barn/ungdomar! Dom som hamnade längst bort norrut är de tre som flyttat till Stockholm och Tintin/Svea i Malmö är vår sydligaste valp av årets kullar. Hon har till och med har en egen blogg, kolla gärna in den!

Den 30 augusti 2010 födde Angel sin första kull. Då fick hon  3 tikar och 3 hannar. Baltazar/Texas, Dessi/Doris, Martini/Majja, Tullamore/Tully, Diesel/Theodor och Cognac.

Pappa till valparna var Bailies som bor i Sävedalen i Göteborg. Han är en cockerpoo av mixen 75% dvärgpudel och 25% amerikansk cockerspaniel.

I kullen kunde man tidigt se att Doris och Cognac skulle få riktigt krullig päls precis som sin pappa. Som vuxna är dom också lika höga som sin pappa; ca 40 cm, och Theodor som päls- och utseendemässigt är lika sin mamma blev också större. Texas, Majja och Tully blev lika små som sin mamma; ca 35 cm. Mentalt är dom riktigt trevliga och lättlärda och deras familjer är så glada för sina hundar. Dom bor nu i Södra Sverige och Köpenhamn, Danmark.