Hoppa till innehåll

Stor uppdatering med nyheter!

2019-04-19

Dax att uppdatera Nyhetsidan! Första kvartalet på året har varit minst sagt händelserikt!

Den 1 februari födde Twinnie4You nio stycken härliga valpar i flera olika färger. Tyvärr var en liten tik väldigt svag och efter en vecka fick vi säga farväl av henne :(. Dom andra åtta som var kvar växte till sig i en rasande fart men Twinnie hade bara sex fungerande spenar så vi fick hela tiden bistå med lite ersättning på flaska. Det uppskattades speciellt av några hannar som snart lärde sig att flaskan var lättare att suga ur än spenarna :).

Ytterligare en vecka senare tvingades vi att hastigt säga farväl av vår älskade ”Urtik” Angel – så otroligt chockande och ledsamt. Hon opererades för juvertumörer i november -18 och visade då inga tecken på spridning till lungorna som annars är en vanlig följd. I början av januari syntes heller inga tecken men i slutet av månaden började hon harkla och hosta. Vi misstänkte att något fastnat i halsen men på lungröntgen 14 februari fann man att hela lungorna var fulla av metastaser och hon fick somna in dagen efter. Vi var naturligtvis förkrossade och chockade och tur var att vi hade en hel hög små söta valpar – Angels barnbarn hemma i valplådan att gråta ut hos 🙁  Vi saknar Angel så otroligt mycket och hon finns med oss i tankarna varje dag <3

Twinnies valpar växte till sig och vi hittade åtta underbara familjer till dom, så omkring 1 april blev det full rulle på valpar som flyttade allt från Stockholm till Kristianstad, Småland (Korsberga), Malmö, Laholm, Göteborg och Oslo 🙂 Det var lite bråttom eftersom vi fått en annan tik på besök för att föda sina valpar hos oss. Det var Tingeling4You/Elsa, som föddes i Angels sista kull 2015, som nu skulle få sin första kull 🙂 Hon fick den 7 april tre stycken små beige tikar och redan innan födseln var det bestämt att en skulle åka med mamma hem till Stockholm, en skulle få stanna här eftersom vi så gärna ville ha en avkomma efter Angels sista kull – hennes själ kanske kan vandra vidare i en ny beige tik? Den sista tiken flyttar till Göteborg.             

Vi har enormt många förfrågningar om valpar och till er alla som är intresserade kan jag meddela att nästa kull planeras till årsskiftet 2019-2020. Intresselistan öppnas i oktober-november och då är ni välkomna att teckna er på webbformuläret under fliken ”Kontakter” här på hemsidan.   Jag kommer att ha en Kennelträff i augusti/september och då är ni så välkomna att träffa oss, våra hundar och inbjudna avkommor – en riktig släktträff! Mer info och datum, tid och plats kommer här på Nyhetsfliken senare i sommar.

Med detta vill jag önska er alla en riktigt Glad Påsk och fortsatt härlig vår och sommar!