Dax att lägga undan vinterpälsen!!

Våren är här!!! 

Alla cockerpooägare inser någon gång att det är oåterkalleligt att man måste klippa rent hunden från tovor mm. Även den första valppälsen kan vara ganska knepig att hålla efter, så tack och lov har inte cockerpoon någon rasstandard, utan man klipper den som man vill, brukar jag säga till mina valpköpare.

Nu har även jag hamnat i valet och kvalet – ska jag försöka klippa någon snygg cockerpoofrissa eller hur ska jag hantera denna lurviga hårboll som nu lämnat valpstadiet och blivit en vuxen hund?Wilda före klippningen....

IMG_0025

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helgen tillbringades vid klippbordet och en hel del päls blev det – ner i soptunnan. Ju mer man klipper desto mer inser man att lika bra att börja om från början och det växer ju faktiskt ut igen!!  Knappt man fattar det är samma hund!

 

Nyklippt Wilda IMG_0049